Beestenspullen

Lekker warm en zacht...

 

Wat voor beestje(s) je nu ook hebt, het is belangrijk dat ze zich veilig voelen in hun verblijf!  Hoe meer verstop plekjes je beestje heeft, hoe veiliger het zich zal voelen en hoe sneller en beter jullie een goede vertrouwensband zullen opbouwen!

Een goed ingericht verblijf doet wonderen! Voor bijvoorbeeld ratjes, muizen en fretjes zijn hangmatjes ideaal om een verblijf mee aan te kleden. Ze zijn heerlijk warm en zacht om in weg te kruipen, zeker als het dubbele hangmatten of inkruipers zijn. Ook zorgen ze voor klimmogelijkheid. Als je ze goed en voldoende ophangt, zorgen ze er ook nog eens voor dat je beestje niet van hoog kan vallen en altijd zacht terecht zal komen!

Tip: laat een pingpongballetje van boven in de kooi naar beneden stuiteren, valt het nooit een lang stuk en landt het steeds in een hangmatje? Dan is je verblijf veilig!

 

Naast een warm slaapplekje, kunnen hangmatjes ook nog eens voor extra speel plezier zorgen. Aan de Jungleset hangen bijvoorbeeld allemaal sliertjes en “blaadjes”! Hier kunnen ze zich tussen verstoppen (geeft ze een veilig gevoel), mee spelen (tegen verveling) en stiekem sliertjes er af slopen  om er zelf een nestje mee te bouwen (lekker warm nestje en anti-verveling)!  De sloopslingers geven nog meer beschermende plekjes en klimmogelijkheid. 

Jungleset

 

Verder kun je je verblijf inrichten met andere verstop plekjes zoals huisjes en tunnels. Door tunnels kan je beestje zich op een veilige manier verplaatsen van de ene naar de andere plek.

Zorg ook voor voldoende nestmateriaal. Hiermee kan je beestje naar eigen inzicht zijn slaapplek inrichten en nog prettiger voor zichzelf maken

Dus: hoe meer veilige plekjes je diertje heeft, hoe beter!  

nestmateriaal

Knuffelen

Buiten het verblijf is  het natuurlijk ook super fijn als je beestje zich veilig en comfortabel voelt. Een knuffelzak of  -tas is hiervoor ideaal! Zo zit je beestje in een vertrouwde veilige warme plek, lekker dicht bij jou, Zo leert het dus dat jij ook veilig en fijn bent!  En als je beestje al helemaal tam en aan jou gewent is, is zo’n zak nog steeds heerlijk oor hem om in te verstoppen of stiekem een tukje bij het baasje in te doen…

Het grote voordeel van een knuffeltas, is dat je ook nog wat dingetjes tussendoor kunt doen, terwijl je beestje lekker bij je zit.

Knuffelzak
NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPolskiEspañol